adoptievergoeding

Onze dierenopvang hanteert verschillende tarieven, zowel voor volwassen katten als kittens. Ook raskatten en kittens zitten in onze opvang.   

De adoptievergoeding is inclusief de reis naar België of Nederland, een paspoort, chip, rabiësvaccinatie, gewone vaccinaties, ontwormd en ontvlooid en een bloedtest op kattenaids en leukemie. Bij volwassen katten is de                                                         vergoeding inclusief de castratie/sterilisatie.

 

We werken met een  adoptie aanvraag, een adoptie overeenkomst. Van de betaling (vooraf per ABNAMRO) krijg je een bevestiging. Vanzelfsprekend van d e reis ook, zodra die bekend is. Die gaat met gespecialiseerd vervoer. Daar werken we, met volle tevredenheid, al 3 jaar mee samen. Het contact kan via de email lopen, maar heel gemakkelijk is het om via facebook contact te hebben. Ik ben er onder Marjan Medema. Voordat een adoptie definitief wordt, is er veel contact, om elkaar beter te leren kennen, maar ook om een inzicht te krijgen of de fit er is.  

 

De concept overeenkomst wordt later aangevuld met de paspoort gegevens en dan virtueel getekend. 

 

Ook na de adoptie blijven we graag op de hoogte van het wel en wee van de katjes (en honden) en helpen zo nodig met adviezen. Er is altijd mogelijkheid tot ruggespraak met onze eigen dierenartsen. Veel verhalen worden, ook na de adoptie, gedeeld en er wordt veel meegeleefd en genoten van elkaars adoptiekatje/hondje. 

 


Dan heb je je katje geadopteerd, dan komt de tijd van wachten, eerst moet alles nog geregeld worden, paspoorten, incl. chip  en vaccinaties en rabiesvaccinatie en bloedtesten. Als dat allemaal in orde is, komt het regelen van het vervoer. Dat is aan hele strenge Europese regels onderworpen en heet Traces. Dat betekent dat een Spaanse dierenarts dier en paspoorten nakijkt, het land van adoptie ook geinformeerd moet worden, de dieren reizen op naam van Jarela, maar zijn al ingeschreven op naam en adres van de a.s. baasjes. Omdat te controleren is er ook regelmatig onaangekondigd bezoek en worden paspoort, chip en rabiesvaccinatie gecontroleerd.  Niets om je zorgen over te maken, is alleen maar in het belang van de nieuwe huisgenoot.

De reis gaat per gespecialiseerd vervoer, de vervoerder heet Luis, heeft altijd een bijrijder bij zich.. In Belgie hebben we ee contactpersoon voor de overdracht In Nederland is dat Marion Peen. Zij is het aanspreekpunt voor alles wat met de overdracht in Nederland en Belgie  te maken heeft. Marion maakt een whatsapp groep, ook voor de adoptanten in Belgie. Hierdoor hebben de adoptanten een snelle communicatie bij vertraging of vervroeging. Bij de overdracht wordt verzocht voor de katjes een bench mee te nemen en voor d e honden een zekerheidstuig. Los meenemen is niet toegestaan.


Na de overdracht, begint de echte gewenning. Dat geldt voor de al aanwezige mensen en dieren, maar vooral voor de nieuwe huisgenoot. Zeker bij katjes, raden we aan, ze de eerste dagen apart te houden. Hierdoor kun je goed controleren of ze goed eten en drinken. Katten zijn veel stressgevoeliger dan honden. Dus geef ze de tijd en neem de tijd. Mocht een katje zich niet lekker voelen na de reis, met ons contact opnemen, kan altijd. Bij de laatste papieren, sturen we ook informatie mee met adviezen. Elke kat reageert anders, daar is van te voren niets van te zeggen. Verwacht niet dat je katten gelijk dik bevriend met elkaar zijn, ze moeten echt aan elkaar wennen. Soms komt er ook geen vriendschap, maar kunnen ze heel goed naast en met elkaar leven. Soms duurt het langer en gaat het moeizamer. Maar het zijn katjes met een verleden, ze hebben een rugzakje. Jullie hebben  ze bewust geadopteerd omdat je wilt dat ze dat rugzakje gaan verliezen. Dat gebeurt ook voor een groot deel, maar het hangt er natuurlijk ook vanaf wat ze al hebben  meegemaakt. Maar dan komt die dag dat ze ineens op je schoot zitten, daar doe je het toch allemaal voor.

In Nederland, weten we, eisen asiels vaak dat er een tuin aanwezig is en zijn er veel andere eisen. Wat wij vragen is: een 4-ever huisje, waar ze zich voor altijd veilig kunnen voelen, waar ze zich geliefd en welkom voelen, waar ze goed en liefdevol verzorgd worden. Onze katjes gaan daarvoor en zullen er heel veel liefde voor terug geven. Vaak zijn z e in eerste instantie als speelgoed voor een kind aangeschaft en als een pluche beest terzijde geschoven en op straat beland. Ze willen gewoon hun huisje terug en als ze dat hebben, zijn ze helemaal gelukkig.